zoete pistache-pasta

Omdat ik voor een recept een zoete pistache pasta nodig had
maar dit niet in de winkel kon vinden besloot ik het zelf te gaan maken
Pistachepasta is vooral lekker als smaakmaker voor taart en cake en koekjes.
Ik gebruikte het voor een pistache-aardbeientaart (recept hiervan volgt nog)

 

Zoete pistache-pasta

  • 190 gr gepelde (ongezouten) pistachenoten
  • 50 gr amandelschaafsel
  • 120 gr fijne kristalsuiker
  • 40 gr water
  • 50 gr zonnebloemolie

bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en spreid hier de pistachenoten op uit.
Rooster de noten circa 8 – 10 minuten
Haal de geroosterde noten uit de oven en laat ze wat afkoelen

Doe het water met de suiker in een pannetje en verwarm dit tot 121 graden.
Zet het vuur uit en voeg de pistachenoten toe aan het suikersiroop
Roer de noten door de suikersiroop tot alles goed is vermengd
Stort de gesuikerde pistachenoten op een vel bakpapier
en laat ze wat afkoelen.

Doe de pistachenoten in de blender/hakmolen en maal het fijn
Voeg er de amandelen en de olie er aan toe en maal alles tot een fijne smeuige pasta.
Doe de pistachepasta in een glazen jam of weckpot.
Giet een heel dun laagje zonnebloem olie op de pasta om te voorkomen dat de bovenlaag uithard.

Op een koele donkere plek is de pistachepasta enkele maanden houdbaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.