deze cake de toepasselijke naam zebracake.
Ook leuk om mee te experimenteren door het beslag te kleuren met voedingskleurstof
Ingrediënten
- 4 a 5 eieren (200 gram)
- 200 ml crème fraîche
- 300 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder (15 gram)
- 4 eetlepels cacao
- 200 gram boter (op kamertemperatuur)
- 200 gram kristalsuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Mix de boter met de suiker zacht en romig
Voeg één voor één de eieren toe,
Als de eieren goed zijn opgenomen
voeg dan lepel voor lepel de crème fraîche toe.
Doe dit al mixend op de laagste stand.totdat je een glad en beslag hebt.
Zeef bloem en bakpoeder en zout en meng dit met een pollepel door het botermengsel.
Verdeel het beslag in twee gelijke porties
Meng door één portie beslag 4 eetlepels cacao.
Vet een bakvorm in van 24 cm en bekleed de bodem met bakpapier
Nu ga je het beslag “stapelen”…
Schep twee eetlepels chocoladebeslag in het midden van de bodem.Schep daar bovenop twee eetlepels vanillebeslag.
ga zo door tot het beslag op is.
Houd als alle beslag erin zit je vorm even schuin
zodat het beslag de gehele bodem bedekt.
Bak de cake 35-40 minuten goudbruin en gaar.
Laat de cake afkoelen en bestrooi met poedersuiker.