Heerlijke zelfgemaakte zandkoekjes,lekker ouderwets bezig zijn in je keuken alleen of met de kinderen.
Met een paar ingrediënten maak je deze lekkere brosse
zandkoekjes,gemarmerde hartjes en gesuikerde koekjes.
1 – Zandtaartkoekjes basisrecept
2 – Gemarmerde hartjes
3 – Gesuikerde hartkoekjes
Ingrediënten
1 – basisrecept voor zanddeeg koekjes : circa 20 stuks
- 200 gram bloem
- snuf zout
- 100 gram witte basterdsuiker
- 125 gram koude ongezouten roomboter
- 1 eierdooier
Bereiding zanddeeg
Zeef de bloem, zout en suiker boven een kom.
Snijd de koude boter met twee messen in kleine stukjes.
Voeg de bloem en eidooier bij de boter.
Meng dit zo kort mogelijk tot een stevig en soepel deeg
Vorm dit tot een bal en laat het deeg verpakt in plasticfolie
minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven op 175 graden
Rol het deeg uit op een met bloem bestrooide werkvlak
Maak ze niet te dun want dan worden ze te droog.
0,5 cm is een prima dikte.
Druk ze met vormpjes naar keuze uit en leg ze op de bakplaat met bakpapier.
Bak de koekjes 15-20 minuten tot de randjes lichtbruin kleuren.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
2 – Gemarmerde hartkoekjes
Doe de cacao in een schaaltje.
Doop een stukje zanddeeg in de cacao en kneed kort door met de hand tot je de gewenste marmer effect hebt.
Steek een gekartelde cirkels uit het deeg
Plaats in het midden een hartvorm uitsteker en druk er een hartje uit.en haal deze uit de cirkel.
Rol dan het marmerdeeg uit en steek er een hartje uit
Plaats deze in de cirkel .
Gebruik een platte spatel om ze op de bakplaat te leggen.
Bak de koekjes 15-20 min op 175 graden
3 – Gesuikerde hartkoekjes
extra nodig 1 eidooier en een eetlepel kristalsuiker
Steek hartjes uit het deeg.
Klop de eierdooier los en en bestrijk de koekjes met de eidooier
Bestrooi de koekjes met de suiker.
Druk de suiker voorzichtig aan.
Plaats de koekjes op de bakplaat en bak de koekjes op 175 graden
Bewaar koekjes in een luchtdichte afgesloten trommel