zandkoekjes voor Valentijnsdag

Heerlijke zelfgemaakte zandkoekjes,lekker ouderwets bezig zijn in je keuken alleen of met de kinderen.
Met een paar ingrediënten maak je deze lekkere brosse
zandkoekjes,gemarmerde hartjes en gesuikerde koekjes.

1 – Zandtaartkoekjes basisrecept

2 – Gemarmerde hartjes

3 – Gesuikerde hartkoekjes

Ingrediënten

 1 – basisrecept voor zanddeeg koekjes : circa 20 stuks 

  • 200 gram bloem
  • snuf zout
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram koude ongezouten roomboter
  • 1 eierdooier

Bereiding zanddeeg

Zeef de bloem, zout en suiker boven een kom.

Snijd de koude boter met twee messen in kleine stukjes.

Voeg de bloem en eidooier bij de boter.

Meng dit zo kort mogelijk tot een stevig en soepel deeg

Vorm dit tot een bal en laat het deeg verpakt in plasticfolie

minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven op 175 graden

Rol het deeg uit op een met bloem bestrooide werkvlak

Maak ze niet te dun want dan worden ze te droog.

0,5 cm is een prima dikte.

Druk ze met vormpjes naar keuze uit en leg ze op de bakplaat met bakpapier.

Bak de koekjes 15-20 minuten tot de randjes lichtbruin kleuren.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

2 – Gemarmerde hartkoekjes

Doe de cacao in een schaaltje.

Doop een stukje zanddeeg in de cacao en kneed kort door met de hand tot je de gewenste marmer effect hebt.

Steek een gekartelde cirkels uit het deeg

Plaats in het midden een hartvorm uitsteker en druk er een hartje uit.en haal deze uit de cirkel.

Rol dan het marmerdeeg uit en steek er een hartje uit

Plaats deze in de cirkel .

Gebruik een platte spatel om ze op de bakplaat te leggen.

Bak de koekjes 15-20 min op 175 graden

3 – Gesuikerde hartkoekjes

extra nodig 1 eidooier en een eetlepel kristalsuiker

Steek hartjes uit het deeg.

Klop de eierdooier los en en bestrijk de koekjes met de eidooier

Bestrooi de koekjes met de suiker.

Druk de suiker voorzichtig aan.

Plaats de koekjes op de bakplaat en bak de koekjes op 175 graden

Bewaar koekjes in een luchtdichte afgesloten trommel

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.