16 juni is het Vaderdag en
voor deze gelegenheid maakte ik deze mooie yoghurttaart.
met een kiwi lemoncurd.
ingrediënten bodem
- 200 gram gemalen Maria biscuit
- 1 drinkglas gemalen walnoten
- 50 gram boter
- 1 ei
ingrediënten yoghurtlaag
- 250 gram Nido (Nestlé) melkpoeder
- rasp van 2 citroenen
- 600 gram Griekse yoghurt
- 6 el suiker
- 1 ei
ingrediënten Kiwi-lemoncurd
- 1 ei
- 5 eigeel
- 4 rijpe kiwi’s
- sap van 2 citroenen
- 150 gram suiker
- 50 gram ongezouten boter
- groene kleurstof (optioneel)
bereiding bodem
Verwarm de oven voor op 170 graden
Mix de gemalen biscuitjes, walnoten, boter en ei en verdeel het over de bodem van een beklede springvorm.van 26 cm .
Druk het mengsel stevig aan.
Bak de bodem 8 minuten en laat het afkoelen.
bereiding yoghurtlaag
Mix de yoghurt, melkpoeder, citroenrasp suiker en het ei heel met een garde
Verdeel het mengsel over de biscuitbodem.
Bak het dan in de oven voor circa 10 minuten.maar laat het niet verkleuren.
Zodra het niet meer vloeibaar is kun je de bakvorm gelijk uit de oven halen.
Laat de yoghurttaart eerst op kamertemperatuur afkoelen en zet het daarna in de koelkast.
bereiding kiwi-lemoncurd
Schil de kiwi’s, en snijd ze in stukken
Pureer de kiwi’s met een staafmixer.
Zorg ervoor dat je niet te lang mixt, zodat de zaadjes niet kapot gaan en de kleur van je kiwipuree niet zal verkleuren.
Zeef de kiwipuree om eventueel de harde stukken te verwijderen.
Voeg eventueel een paar druppels groene kleurstof toe.
Doe de suiker, kiwipuree, en citroensap in een pannetje en meng dit even kort door elkaar.
Klop de eigele én het ei los en voeg deze toe.
Verwarm dit al roerend 5-10 minuten tot je een gebonden massa krijgt*
Blijf wel constant roeren.
Voeg beetje voor beetje de boter toe en meng het door de curd.Als de curd niet bind zoals bij mij,*
Zet de curd even apart en week 2 blaadjes gelatine in een kom koud water.
Voeg de uitgeknepen gelatine bij de nog warme curd en
meng dit tot de gelatine helemaal is opgelost
Verdeel de curd over de afgekoelde yoghurttaart en
en laat de taart een nacht opstijven in de koelkast.
De taartvulling maar 10 minuten bakken? Dan is hij nog compleet vloeibaar! Klopt deze baktijd wel?
Hallo,De baktijd is inderdaad maar tien minuten hoor.
Geen idee waarom bij jou de vulling nog vloeibaar is.
Heb je de juiste maat springvorm gebruikt en heb je wel de Griekse of Turkse yoghurt gebruikt en geen magere?