Een zachte luchtige cake bereid zonder boter dus vetarm
Met frisse stukjes rabarber bestrooid met wat kaneelsuiker.
Een heerlijke cake voor de warme zomerdagen
ingrediënten voor een springvorm van 25 cm
- 250 ml volle yoghurt
- 2 eieren
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- rasp van 1 citroen
- 80 ml zonnebloem of arachideolie
- 240 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- Snuf zout
- 1 stengel rabarber
Topping (optioneel)
- 1 eetlepel gesmolten boter
- 1 eetlepels kaneel
- 1 eetlepel fijne kristalsuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C.
Bekleed de bodem van een ronde springvorm met bakpapier en vet de randen in.
Snijd de rabarber in gelijke blokjes van 2 cm
Meng in een kom de yoghurt + eieren + suiker + vanille-extract + citroenrasp en de olie.
Meng dit met een garde door elkaar.
Zeef in een andere kom 2 keer de bloem + bakpoeder + baking soda en het zout.
Voeg het bloemmengsel toe aan het yoghurtmengsel en roer door elkaar tot alles vermengd is.
Giet het beslag in de vorm en verdeel de stukjes rabarber gelijkmatig in het beslag
Bak de cake 30-35 minuten tot ze goudbruin en gaar is.
Controleer na 25 minuten met een prikker of de cake gaar is
Bestrijk de nog warme bovenkant van de cake met gesmolten boter
Meng de kaneel en suiker en bestrooi de cake met de kaneelsuiker
Bron Yoghurtcake Chocolate & Zucchini.