yoghurt sinaasappel gembercake

yoghurt sinaasappel gembercake

Ik hou van gember vooral als smaakmaker in cake,ontbijtkoek en oosterse gerechten
In dit recept gebruik ik een volle eetlepel vers geraspte gemberwortel waardoor de gembersmaak niet overheerst maar subtiel is.

Gember en sinaasappel zijn een heerlijke combinatie en om het helemaal af te maken wordt er in het recept Griekse yoghurt en olie gebruikt
De cake is dan lekker smeuïg en is ook na enkele dagen nog erg lekker

  • Ingrediënten: voor een cakevorm van 24 cm of een tulbandvorm van 24 cm Ø
  • bakspray of boter voor het invetten van de vorm
  • 4 el amandelschaafsel
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 50 ml neutrale olie
  • 1 grote sinaasappel
  • 125 gr fijne kristalsuiker
  • 200 gram bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 el vers geraspte gember
  • voor de topping :
  • 4 el zure room
  • 4 el poedersuiker
  • 3 el water

Verwarm de oven voor op 175 graden
Vet een vorm in met boter of bakspray en bestrooi de binnenkant met amandelschaafsel
Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap eruit.
Roer de yoghurt met de eieren en olie goed door elkaar.
Meng er de sinaasappelrasp en sap doorheen
Meng in een andere kom de bloem,bakpoeder suiker en verse gember door elkaar.
Roer het bloemmengsel door het yoghurtmengsel.
en giet het beslag in de ingevette vorm .
Bak de cake in circa 45-50 minuten gaar.
Laat de cake in de vorm 15 minuten afkoelen en keer de cake dan om op een rooster en laat het helemaal afkoelen.
Meng voor het glazuur de zure room met gezeefde poedersuiker,roer er een heel klein beetje water door zodat het glazuur een tikkeltje vloeibaar wordt.
Proef even of je het glazuur zoet genoeg vind,
Verdeel het glazuur met een lepel over de afgekoelde cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.