Op een vrije zaterdagmiddag werd getrakteerd op een paar afleveringen van Donna Hay, Fast, Fresh, Simple
Zo zag ik hoe Donna Hay het recept van een yoghurt-citroen tulbandcake met citroenglazuur maakte.
Toevallig had ik alle ingrediënten in huis dus dezelfde dag bakte ik deze cake ook. Lekker zacht en vol van smaak vooral het citroenglazuur maakt de cake helemaal af.
Ingrediënten
- 180 ml arachide olie
- 2 eieren
- 2 el citroensap
- 1 el citroenrasp
- 250 ml volle yoghurt
- 350 witte basterdsuiker of fijne kristalsuiker
- 400 gram zelfrijzend bakmeel
Ingrediënten citroenglazuur
- 120 gram kristalsuiker + 60 ml citroensap
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C
Vet de tulbandvorm zorgvuldig in en bestuif de binnenkant met bloem
Klop het overtollige bloem eruit.
Meng alle ingrediënten met een garde
(behalve de zelfrijzend bakmeel) in een kom.
Zeef de zelfrijzend bakmeel en meng dit er rustig door tot een glad beslag.
Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer in 35 minuten goudbruin en gaar.
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
Verwijder de vorm van de nog warme cake
en laat de cake uitdampen op een rooster.
Glazuur
Vermeng de suiker voorzichtig en kort door de suiker
Verdeel met een lepel het glazuur over de nog warme cake.