worteltaart met mascarpone koffiecrème

Inderdaad wortels in een taart het klinkt nou niet echt aantrekkelijk
Maar het is een gemiste kans als je het nooit hebt geproefd
Want een worteltaart smaakt helemaal niet naar wortel maar geeft wel dat mooie structuur en de zoetigheid aan de taart
De specerijen maken deze taart lekker kruidig
Een laagje mascarpone koffiecrème maakt de taart helemaal af

Ingrediënten (voor een vorm van  22-24 cm)

  • 350 gram wortels (grof gerasp)
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 182 gram bloem
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram pecannoten (of walnoten)
  • 2 eieren
  • 117 gram arachideolie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 gram bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel koekkruiden

Ingrediënten mascarpone koffiecrème

  • 1  sachet Nescafé espresso (zeer fijn gemalen oploskoffie)
  • 100 gram mascarpone (kamertemperatuur)
  • 75 gram boter (kamertemperatuur)
  • 125 gram poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden
Vet een vorm in en bekleed de vorm met bakpapier
Meng in een kom de basterdsuiker, kristalsuiker ,en vanillesuiker door elkaar
Klop de eieren met de olie en het suikermengsel glad
Meng hier de wortels rozijnen en de noten door
Spatel het bloem met het bakpoeder de specerijen doorelkaar en meng het door het wortelmengsel
Schep het beslag in de vorm en bak het in circa 40 minuten gaar
Net als bij een cake even met een satéprikker controleren of de taart gaar is
Komt de prikker er droog uit dan is de taart gaar
Laat de taart op een rooster helemaal afkoelen

Bereiding mascarpone koffiecrème
Mix de boter,mascarpone en poedersuiker,en koffiepoeder tot een glad mengsel
Laat de mascarpone koffiecrème 30 minuten in de koelkast opstijven
Verdeel het mengsel over de afgekoelde wortelcake
dit kan met een spuitzak of met een lepel
Omdat de taart vrij zoet is heb ik niet de hele taart ermee bestreken .
Garneer de taart met pecannoten en of sliertjes wortel

Bron aangepast recept Plus.nl

Variatietips
Roer door het beslag 50 gram geraspte kokos
Vervang de rozijnen door stukjes ananas of banaan
Laat de koffie in de mascarpone achterwege en meng er citroenrasp door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.