
wortel pompoencake

Dit recept van de pompoen-worteltaart is perfect voor de herfst.
En niet onbelangrijk het is ook nog eens heel makkelijk om te maken
Ingrediënten
- 170 gr geraspte wortel
- 170 gr pompoen in blokjes
- 100 ml neutrale olie
- 50 ml melk
- 50 ml sinaasappelsap
- rasp van 1 sinaasappel
- 3 M eieren
- 180 gr kristalsuiker
- 10 gr bakpoeder
- 230 gr bloem
- 2 tl kaneelpoeder
- 50 gr amandelmeel (of maal 50 gr amandelschaafsel)
bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een tulbandvorm van 1,5 liter goed in met boter.
Doe de rauwe wortelrasp in de hakmolen en maal dit fijn.
Doe hetzelfde ook met de pompoenblokjes
Meng de wortel en elkaar in een kom.
Mix de eieren met de suiker licht en luchtig.
Zeef de bloem met de bakpoeder amandelmeel en kaneelpoeder boven de kom van wortel/pompoen.
Voeg dan de rasp,sinaasappelsap,melk en de olie toe
Giet er de ei/suikermengsel bij en mix het kort door.
Giet het beslag in de vorm en bak de cake 40 minuten op 180°C.
Laat de cake enige tijd en keer het dan op een rooster om.
Werkelijk een heerlijke cake, zo fris en niet te zoet!
Fijn dat t zo gesmaakt heeft !