Wortel pompoencake

Pompoen is een prachtige groente om te zien en om mee te bakken.Vorig jaar bakte ik er geregeld pannekoeken mee. Pompoen met wortel doen het samen ook heel goed in de deze tulbandcake. Je kunt de cake ook van te voren maken want twee dagen later was het nog steeds als vers.

Op speciaal verzoek van Hanneke hierbij het recept.

ingredienten

  • 170 gr winterpeen
  • 170 gr flespompoen
  • 50 ml sinaasappelsap + rasp
  • 100 ml neutrale olie
  • 50 ml volle melk
  • 3 eieren (m)
  • 180 gr kristalsuiker
  • 230 gr patentbloem
  • 10 gr bakpoeder
  • 25 gr amandelmeel
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl kardemompoeder
  • Snuf zout

bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de tulbandvorm van 1,5 liter in met boter.

Schil de pompoen en de wortels met een dunschiller en snijd ze in blokjes.

Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil.en pers de sinaasappel uit.

Doe de wortelblokjes,pompoenblokjes,sinaasappelsap olie en de melk in de blender en maal het fijn.

Meng in een kom de bloem bakpoeder amandelmeel kaneel kardemom sinaasappelrasp en zout door elkaar.

Mix de eieren met de suiker in circa 5 minuten licht en luchtig.

Voeg de wortel-pompoenmengsel bij het eimengsel en mix het door elkaar. Spatel het bloemmengel erdoor.

Giet het beslag in de tulbandvorm en bak de cake in circa 30 minuten gaar

Laat de cake 15 min in de vorm afkoelen en keer deze dan om op een bakrooster.j

Bestuif de afgekoelde cake met poedersuiker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.