wortel ananastaart

Een volkoren kruidige worteltaart
Voor de vulling heb ik stukjes zoete ananas,walnoten en rozijnen gebruikt.
Hen je niet al de benodigde specerijen in huis,vervang dit dan voor 2 theelepels speculaaskruiden.

droge ingrediënten

  • 450 gram (volkoren) zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 eetlepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaatpoeder
  • 1/2 theelepel piment
  • 110 gram rietsuiker
  • snufje zout
  • 125 ml arachideolie
  • 2 eieren, licht geklopt
  • 350 gram wortels, grof geraspt
  • 50 gram walnoten (gehakt)
  • 110 gram rozijnen of bosbessen
  • 25 gram geraspte kokos,
  • 250 gram ananasstukjes vers of uit blik
  • eventueel poedersuiker om te bestrooien

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C
Vet een springvorm met een doorsnee van 23 cm in en bekleed de bodem met vetvrij papier.
Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed.
Doe het mengsel over in de taartvorm en maak de bovenkant glad.
Bak in het midden van de oven ongeveer 1 uur tot het is gerezen en mooi goudbruin is.
Als een sateprikker er schoon uit komt dan is de taart gaar
Laat de taart 15 minuten in de vorm afkoelen.

Bron Het diabetes kookboek | Antony Worall Thompson

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.