witte chocoladetaart met frambozen

no bake witte chocoladetaart met frambozen

Als je van witte chocolade houd is deze taart het helemaal.
Met een koekbodem van Bastogne en een flinke hoeveelheid verse frambozen
heb je zonder dat je een oven nodig hebt een heerlijke en mooie taart.
De taart is wel machtig dus serveer in kleine puntjes.

Voor een springvorm van 20 cm heb je nodig

Taartbodem

  • 125 gr Bastogenkoekjes
  • 25 gr amandelschaafsel of hazelnoten
  • 60 gr boter

taartvulling

  • 500 gr witte chocolade (ik gebruikte Milka)
  • 250 ml slagroom + een zakje vanillesuiker
  • 250 gr volle kwark
  • 250 gr mascarpone

voor op de taart:

  • verse frambozen circa 300 gram
  • slagroom
  • geraspte witte chocolade (of witte chocoladevlokken)

Haal alvast de kwark en mascarpone uit de koelkast zodat ze straks niet te koud zijn
Vet de rand van de vorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Maal voor de bodem de koekjes met het amandelschaafsel fijn.
Smelt de boter en meng dit door de koekkruimels
Verdeel dit gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk het stevig aan.
Zet de vorm tot gebruik in de koelkast.

Hak de chocolade fijn en smelt de chocolade au-bain-marie
Zet de gesmolten chocolade op het werkblad en laat het afkoelen tot lauw.
Doe de mascarpone en kwark in een kom en roer dit met een garde los en goed door elkaar.
Naar wens kun je er nu ook nog 100 gr witte basterdsuiker aan toevoegen maar ik vond het al zoet genoeg door de witte chocolade
Week de gelatine in een kom met koud water
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
Giet de gesmolten lauwe chocolade al roerend bij de mascarpone-mengsel en blijf goed roeren tot alle chocolade erdoor zit.
Als alles is gemengd spatel je de slagroom erdoor.
Verdeel de vulling op de koekbodem en laat de taart bij voorkeur een nacht of minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

Garneer de taart met slagroom en verse frambozen en wat geraspte witte chocolade

Bron Boodschappen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.