Deze cakejes worden bereid met olie waardoor ze lekker zacht van smaak zijn.
De grof gemalen walnoten geven een extra bite. De roomkaas topping vind ik zelf lekkerder als ze een frisse touch heeft,dit deed ik door iets minder suiker te gebruiken en er wat sinaasappelrasp en sap door te mengen.
ingrediënten voor 14 cakejes
- 200 gram rietsuiker
- 4 eieren
- 250 ml arachideolie (of zonnebloemolie)
- 250 ml melk
- 275 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 100 gram walnoten (grof gemalen)
ingrediënten roomkaas topping
- 200 gram roomkaas (Monchou) op kamertemperatuur
- 50 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 2 theelepels vanille extract
- 250 gram poedersuiker (of witte basterdsuiker)
- rasp van een halve bio sinaasappel (optioneel)
- 14 halve walnoten voor garnering
bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een bakvorm in met bakspray
Ik gebruikte een brownie bakvorm met 12 holes
maar een cupcake bakvorm voldoet ook.
Mix de eieren met de suiker in een paar minuten schuimig
Zet de mixer op de laagste stand en voeg de olie en melk toe
Voeg in kleine delen de bloem toe en tot slot de bakpoeder
Mix kort tot een glad beslag
Meng de gemalen walnoten door het beslag
Vul de vormpjes voor 2/3 vol met het beslag
Bak de walnotencakejes in ongeveer 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar
Controleer na 20 minuten of de cakejes gaar zijn,zodra de satéprikker
er droog uitkomt zijn ze gaar.
laat ze in de vorm 10 minuten afkoelen
Verwijder de vormpjes en zet de cakejes op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.
Bereiding roomkaas topping
Mix de boter met de roomkaas en vanille extract zacht
Voeg beetje bij beetje de suiker toe en mix tot het suiker
goed is opgenomen.
Proef tussendoor of je de roomkaas zoet genoeg vind
Breng de roomkaas eventueel nog op smaak met sinaasappelrasp
Schep de roomkaas in een spuitzak met mondstuk en leg dit even in de koelkast om het stevig te laten worden.
Spuit de roomkaas op de cakejes en garneer met de walnoten
Bron aangepast recept
womanistical.nl
Leuk dat je ze hebt uitgeprobeerd! Ziet er heerlijk uit 🙂