Zacht zandtaartdeeg met een laagje amandelroom.
Gevuld met banketbakkersroom en vers fruit.
De taartbodems en Zwitserse room kun je ook een dag voor het serveren maken
Dan hoef je ze op de dag zelf alleen nog maar te vullen
Het recept voor deze taartbodems staan hier (8 stuks)
Als de taartbodems zijn afgekoeld en je ze uit de vormpjes heb gehaald verpak ze dan in aluminiumfolie en bewaar ze op een koele plaats buiten de koelkast totdat je ze gaat vullen
Verder heb je nodig
- Zwitserse room
- Vers fruit naar keuze
- paar eetlepels verwarmde abrikozenjam
- poedersuiker om te bestrooien
Voor de Zwitserse roomvulling
- 1 vanillestokje
- 250 ml melk
- 75 g suiker
- 2 eidooiers
- 1 el bloem
- 150 ml room
bereiding Zwitserse roomvulling
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor.
Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.
Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
Giet de banketbakkersroom op een lage schaal
Laat de banketbakkersroom afgedekt met huishoudfolie afkoelen.
(Leg een stuk plastic huishoudfolie op de room dit voorkomt velvorming)
Klop de slagroom stijf en spatel door dit door de banketbakkersroom.
Plaats dit in de koelkast tot gebruikt.
Vul de taartbodempjes met de Zwitserse room en rangschik het fruit op de room.
Bestrijk het fruit met verwarmde abrikozenjam.
Serveer met een toef slagroom
Wat lief dat je een link naar mijn blog hebt! En wat een lekkere taartjes lijken me dat! Heerlijk voor de naderende zomer.
Graag gedaan hoor,
en dankjewel voor je reactie.
Sommige gebakjes maak je toch vaker dan de andere
Voor mij is er één van.