Als je van worteltjescake houd dan zit je met dit recept helemaal goed.
In plaats van rozijnen gebruikte ik gedroogde bessen mix.
Het zoetje van de banaan en het zuurtje van de bessen maakt deze worteltjescake helemaal af.
Ingrediënten voor een cakevorm van 30 cm (2 Ltr )
- 450 gram volkorenmeel
- snuf zout
- 1/2 theelepel baking soda
- 1 eetlepel kaneel
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
- 60 ml plantaardige olie of gesmolten kokosolie
- 2 rijpe bananen, geprakt
- 60 ml honing of appeldiksap
- 5 eieren (L)
- 250 gram wortels, geraspt
- 100 gram gedroogde bessenmix of rozijnen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bekleed een cakevorm met bakpapier
Wel de gedroogde bessenmix in warm water en laat goed uitlekken in een zeef.
Meng in een ruime kom volkorenmeel, zout, baking soda kaneel en nootmuskaat.
Klop de eieren los met de olie en honing en meng dit door het meelmengsel
Meng de wortels, bananen, en de gewelde bessenmix erdoor.
Verdeel het beslag in de cakevormen en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake in 45 minuten gaar
Controleer of de cake gaar is met een houten prikker komt deze er droog uit dan is de cake gaar
Laat de cake afkoelen op een rooster in de vorm.
Tip omdat ik geen harde korst op de cake wilde heb ik tijdens het bakken een schaaltje water onder in de oven gezet.
bron aangepast recept eetgoedvoeljegoed.nl