volkoren bananenbrood

Een van de meest eenvoudige recepten maar voor mij een van mijn favorieten.
Een stevig volkoren bananenbrood zodat je er dikke plakken van kunt snijden
Het is alleen gezoet met dadels en overrijpe bananen.
De stukjes hazelnoot geven een extra bite.
Goed verpakt in aluminiumfolie blijft het bananenbrood nog een paar dagen erna lekker.

Ingrediënten |voor een cakevorm van 25 cm |inhoud 1,5 liter|

  • 4 kleine rijpe bananen
  • 6 medjoul dadels
  • 3 eieren (m)
  • 150 gram amandelmeel
  • 100 gram volkorenbloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 100 gr hazelnoten
  • snufje zout

Vet een cakeblik in met boter en leg er een stuk overhangend bakpapier in.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rooster in een droge koekepan de hazelnoten twee minuten en hak ze grof.
Meng in een kom de bloem,amandelmeel,bakpoeder,baking soda en zout door elkaar.
Pureer de bananen met de dadels fijn.
Voeg de eieren toe aan de bananen-dadel puree en mix het kort door.
Spatel het bloemmengsel erdoor en roer tot alle bloem goed is vermengd.
Roer tot slot de hazelnoten erdoor.
Schep het beslag in de cakevorm en bak de bananenbrood in circa 45 minuten gaar.
Laat de bananenbrood helemaal in de vorm afkoelen en haal het met behulp van het bakpapier uit de cakevorm

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.