valentijnstaart

Deze valentijnstaart bestaat uit een luchtige chocolade biscuitbodem,naturel kwark en een roze yoghurtlaag.
Voor de roze laag gebruikte ik Arla Skyr yoghurt framboos-cranberry.
Deze yoghurt is lekker romig van smaak,extra suiker toevoegen is niet nodig.

Ingrediënten biscuit

  • 225 gram mix voor voor biscuit (Funcakes)
  • 25 gram cacao
  • 200 gram eieren (op kamertemperatuur)
  • 25 ml water 

voor de kwark en yoghurtlaag

  • 250 gram Arla Skyr yoghurt (framboos-cranberry)
  • 250 gram volle kwark (naturel)
  • 200 ml slagroom
  • 10 blaadjes gelatine
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 50 ml heldere vruchtensap
  • eventueel gepureerde frambozen  (voor door de yoghurt of als decoratie op de taart.

Bereiding biscuit
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C)
Vet de hartbakvorm  in met boter en bestuif de de binnenkant met bloem en klop het overtollige bloem eruit.

Klop de eieren los met het water.
Doe de mix voor het biscuit met de gezeefde cacao in de kom en voeg het eimengsel toe.
Mix dit op hoge stand 8 minuten en 2 minuten namixen op lage stand.
Doe het beslag in de vorm en bak het biscuit in ongeveer 30-35 minuten gaar.
Haal het biscuit uit de oven en ontvorm het gelijk laat het dan helemaal afkoelen.

Week de gelatineblaadje in een ruime kom koud water.
Zet 2 schalen klaar
Roer in 1 schaal de kwark los en meng hier de helft van de suiker door.
Doe in andere schaal de framboos-cranberry yoghurt.
(Ik deed hier geen suiker bij)
Je kunt er eventueel nog gepureerde frambozen doormengen

Verwarm het vruchtensap op een laag vuurtje en los de blaadjes gelatine hierin op
Meng de helft van de opgeloste gelatine door de kwark en de andere helft door de yoghurt.
Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker
Meng door beide een deel slagroom.

Smeer de rand van de vorm dun in met olie of bekleed de rand met een strook plasticfolie.
Snijd als het biscuit te hoog is deze in twee lagen
Ik gebruikte 1 laag biscuit.
Plaats de biscuitbodem in de vorm
Verdeel de kwark over de bodem en strijk het gelijkmatig uit.
Verdeel de roze yoghurt over de kwarklaag.
Plaats de taart een paar uur in de koelkast tot het is opgesteven.
Verwijder de ring en het folie en decoreer de taart met enkele frambozen en/of toefjes slagroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.