Valentijnsdag amandel-chocoladehart

amandel-chocoladehart

Onlangs kocht ik een hartvormig siliconen bakvorm bij de Ikea.
Met Valentijnsdag in het vooruitzicht ging ik hier vandaag mee aan de slag. Eigenlijk is het recept door een eigen twist helemaal geen
reuze roze koek meer maar een Valentijnsdag hart bereid met amandel en chocolade
Heb je of wil je geen hartvorm dan voldoet een ronde springvorm van 24 cm ook.

  • 125 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 150 gr amandelmeel
  • 60 gr bloem
  • snuf zout
  • 5 eiwitten
  • 100 gr witte chocolade
  • 50 cl zonnebloemolie
  • rode of roze kleurstof
  • slagroom
  • frambozen

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de (spring) vorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Bij deze siliconen hartvorm is dat niet nodig.

Mix de boter en suiker tot een lichte bleke massa 
Voeg al mixend amandelmeel zout bloem en de eiwitten toe.
Mix het kort door.
Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad .
Bak het in circa 20-25 min gaar.
Laat de koek deels afkoelen in de vorm en keer het dan om
op een rooster en laat het helemaal afkoelen.

Breek de chocolade in stukjes en smelt dit samen met de olie Au Bain Marie.
Klop de chocolade stevig met een garde door zodat er geen klontjes meer inzitten.
Voeg de kleurstof toe en meng tot je de gewenste kleur hebt.
Giet de chocolade op de afgekoelde koek
Ik deed dit alleen in het midden van de hartvorm binnen het opstaande randje.
Zet de koek in de koelkast en laat de chocolade uitharden
Klop de slagroom met wat suiker stijf en spuit langs de rand
van het hart mooie kleine toefjes.
Garneer de rand met frambozen en bestuif met poedersuiker.

koek hartvorm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.