tulbandcake met speculaas en spijs

Hoor de wind waait door de bomen…..
Ondertussen genieten wij van een kop chocolademelk en deze Sinterklaas tulbandcake

Ingrediënten voor 1 tulbandcake

  • 150 gram roomkaas
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 185 gram roomboter
  • 3 eieren (150 gram)
  • 90 gram bloem
  • 140 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 75 gram amandelspijs (in stukjes)
  • 50 gram gewelde rozijnen
  • snufje zout
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen

bereiding

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Verwarm de oven voor op 160 graden
Vet een tulbandvorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem en tik het overtollige bloem eruit.
Verdeel de geschaafde amandelen over de bodem van de tulbandvorm
Mix de boter samen met roomkaas en suiker tot een zachte massa
Voeg dan een voor een de eieren toe.
Zeef de bloem zelfrijzend bakmeel en speculaaskruiden
en spatel dit door het botermengsel
Meng er de stukjes amandelspijs en rozijnen door
Doe het beslag in de tulbandvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de tulbandcake in ongeveer 60 minuten in het midden van de oven gaar.
Laat de tulbandcake 15 minuten in de vorm zitten en keer ze dan om op een rooster en laat het verder afkoelen.
Bestrooi de tulband met poedersuiker

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.