tulbandcake met kokos en hazelnoten

Cake met hazelnoten en kokos
Door de yoghurt en olie is deze cake ook lekker smeuïg.
De hazelnoten krijgen nog meer smaak als je ze eerst even roostert.

Ingrediënten (voor 2 liter tulbandvorm)

  • 4 eieren (m)
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 150 ml arachideolie
  • 100 gram rijstemeel
  • 100 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 325 ml yoghurt (halfvolle)
  • 80 gram geraspte gedroogde kokos
  • 65 gram hazelnoten

Hazelnoten roosteren en malen

Verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden.
Spreid de hazelnoten in één laag uit over de bakplaat met bakpapier.
Rooster ze 7 minuten en haal ze uit de oven
Doe noten op een schone theedoek,vouw deze dicht en wrijf totdat de bruine velletjes eraf zijn.
Vermaal de hazelnoten met de pulsknop in de keukenmachine tot een grof structuur

Bereiding cake
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet een tulbandvorm zorgvuldig in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
Klop het teveel aan bloem eruit.

Mix de eieren 10 minuten met de suiker
tot ze licht en luchtig van kleur is.
Meng in een kom de olie met de yoghurt
In een andere kom meng je de droge ingredienten rijstemeel bloem zout bakpoeder en de kokos.
Meng als eerst het yoghurtmengsel door het eimengsel
en spatel dan het bloemmengsel in delen erdoor
Als alles goed is vermengd het beslag in de vorm scheppen.
Bak de cake in ongeveer 90 minuten goudbruin en gaar
Dreigt de cake te donker van kleur te worden bedek het dan met een stuk aluminiumfolie.
Controleer of de cake gaar met een prikker
deze moet er droog uitkomen.
Laat de cake 20 minuten afkoelen voor je het uit de vorm haalt.
Keer de tulbandcake om op een rooster en laat het helemaal afkoelen.

Bestrooi de cake met wat geroosterde kokos of poedersuiker

bron deliciousmagazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.