tulbandcake met boerenjongens en appel

Haal de mooiste tulbandvorm maar weer uit de kast want
van een lekkere cake blijf je plakjes afsnijden.
Zoals deze roombotercake met rozijnen geweld in brandewijn en appelblokjes. 

Ingrediënten|voor 1 tulbandvorm inhoud 2 liter|

  • 190 gr boter
  • 190 gr witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • rasp van 1 citroen
  • snufje zout
  • 4 eieren (190 gr)
  • 190 gr bloem
  • 11 gr bakpoeder
  • 150 gr Boerenjongens uit pot (rozijnen geweld in brandewijn)
  • 1 appel geschild en in blokjes gesneden

Verwarm de oven voor op 160 graden
Vet de tulbandvorm in en bestuif de binnenkant met wat bloem.
Meng in een kom de bloem,bakpoeder en zout door elkaar.
Mix de boter zacht en romig en voeg al mixend de witte basterdsuiker in delen toe.
Mix de eieren er een voor een door.
Spatel het gezeefde bloemmengsel door het botermengsel.
Meng er de blokjes appel en de Boerenjongens met 50 ml van het aanhangend vocht erdoor.
Schep het beslag in de vorm en bak de tulbandcake in circa 60 minuten gaar.
zet de tulbandcake op een rooster en laat het rustig afkoelen
Keer de cake op een schaal om en bestuif het naar wens met wat poedersuiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.