tomaten paprikabrood

Hartig brood gevuld met blokjes geroosterde paprika,Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaten.
Lekker als aanvulling bij een maaltijdsoep of bij de borrel met een goed glas wijn.
Dit brood is ook nog eens vetarm dus daar hoef je het niet voor te laten.

Ingrediënten

  • 2 kleine paprika’s
  • 60 gram zongedroogde tomaten
  • 50 ml kokend water
  • 2 theelepels instant gist
  • 1 theelepel fijne kristalsuiker
  • 150 ml lauw water
  • 450 gram patentbloem
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden zonder zout of gedroogde tijm oregano en basilicum
  • 2 eetlepels tomatenpuree (70 gram)
  • 150 ml magere kwark
  • 1 eetlepel grof zout + 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

Halveer de paprika’s verwijder de zaadlijsten en leg ze met de bolle kant onder een voorverwarmde grill op 200 graden tot de schil zwart zien en blaren krijgen.
Laat de paprika’s circa 10 minuten afkoelen (tot lauwwarm). en verwijder de velletjes.
Snijd de ontvelde paprika’s in blokjes
Snijd de tomaten in stukjes en week ze in 50 ml kokend water
Meng de gist met de suiker en voeg het lauwe water toe.
Laat het mengsel staan totdat het schuimt.
Zeef de bloem en meng de Italiaanse kruiden erdoor
Maak een kuiltje in het midden en schenk het gistmengsel erin
Strooi de helft van het zout laan de buitenkant van de bloem
Voeg tomatenpuree,de uitgelekte tomatenreepjes,en de paprikablokjes toe.
Meng alles door elkaar en kneed het in 4 minuten tot een soepel deeg.
Bestuif het deeg licht met bloem en plaats het in een kom.
Dek de kom af en laat het deeg rijzen tot de volume is verdubbeld (ongeveer 30 minuten)
Kneed het deeg nogmaals kort door en leg het in een ingevette springvorm van 23 cm.
Dek de vorm af met een theedoek en laat het deeg 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestrijk het brooddeeg met de olijfolie en strooi de rest van het zout erover.
Bak het brood 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Laat het brood 10 minuten afkoelen in de vorm,
daarna zonder de vorm op een rooster verder laten afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.