Deze verrukkelijke smeuïge brownies zijn bereid
met mascarpone en oploskoffie.
Echt een aanrader als je eens wat anders wilt dan de klassieke versie.
Ingrediënten
- 350 gram pure chocolade
- 250 gram boter
- 4 eieren + 4 eiwitten
- 200 gram kristalsuiker
- 135 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels oploskoffie
mascarpone mengsel
- 500 gram mascarpone
- 1 eetlepel vanille-extract
- 4 eiwitten
- 50 gram kristalsuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 °C
Vet een ovenschaal of brownie bakvormvorm in en bekleed deze met bakpapier.
Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes
Smelt de chocolade au-bain-marie
Voeg de blokjes boter toe aan de gesmolten chocolade
en roer tot de boter geheel is opgenomen in de gesmolten chocolade.
Roer de eieren,eiwitten en suiker in een schaaltje los met een garde,
en mix dit kort door de warme chocolade.
Voeg de oploskoffie toe en mix het nogmaals kort door
Meng met een spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor
Schep 2/3 deel van het beslag in de vorm.
Meng of mix de mascarpone suiker, eiwitten en vanille-extract in een kom tot een romige massa.
Verdeel dit mengsel met een lepel over de browniebeslag.
Schep nu het laatste deel browniebeslag erover en trek met de achterkant van een lepel het bruine beslag door de witte zodat je witte lijnen ziet door de bruine bovenlaag.
Bak de brownies 45 – 50 minuten in de voorverwarmde oven.
De satéprikker hoeft er niet helemaal droog uit te komen
Laat de brownies afkoelen en serveer in vierkante blokjes
Bron ohmyfoodness