tartelettes met bosbessen en banaan

Kleine taartjes voor 1 persoon…
Even iets meer werk om ze te maken maar dat vind ik niet erg.
De combinatie mogelijkheden zijn oneindig
en dus kun je een vulling maken met het fruit wat je nog hebt liggen
Ik maakte ze met banaan en bosbessen.
Op de bodem zit een laagje amandel kokoscreme,
wat je ook kunt zou kunnen vervangen voor banketbakkersroom of amandelspijs

deeg [ Voor 9 bakringen van 8 cm]

  • 240 gr bloem
  • 100 gr poedersuiker
  • 40 gr amandelmeel
  • snufje zout
  • 1 klein ei
  • 150 gr koude boter in blokjes gesneden

amandel-kokoscreme

  • 60 gr amandelmeel
  • 60 gr poedersuiker
  • 35 gr geraspte kokos
  • 1 ei
  • 7 gr maïzena
  • 2 bananen + wat citroensap voor besprenkelen
  • handje vol bosbessen (vers of diepvries)

crumble topping

  • 90 gr bloem
  • 60 gr kristalsuiker
  • 35 gr geraspte kokos
  • snufje zout
  • 60 gr boter

bereiding van het deeg

Meng voor het deeg de bloem zout poedersuiker en de amandelmeel
door elkaar.
Voeg de blokjes boter toe en meng t kort tot een kruimelig deeg
Voeg het ei toe en meng tot een samenhangend deeg.
Verpak het deeg in plastic huishoudfolie en laat het deeg een uurtje koelen.

Maak intussen de amandel-kokoscreme
Mix de boter zacht en romig
Voeg de amandelmeel poedersuiker geraspte kokos en de maïzena toe
en mix het ei erdoor tot je een mooie amandel-kokoscreme hebt.
Laat de crème staan tot gebruik.

Meng voor de crumble alle ingredienten behalve de boter door elkaar.
Voeg de boter toe en wrijf met de vingers de boter en bloem samen
tot een kruimelig deeg .
Zet het kruimeldeeg in de koelkast tot gebruik.

Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit.
Druk cirkels van 4 mm dik uit het deeg en die 2 cm groter zijn dan je bakringen
zodat je een opstaand randje krijgt
Bekleed de ingevette bakringen met het deeg en snijd
het teveel overhangende deeg van de bovenrand weg met een scherp mesje.
Plaats alle beklede vormpjes op een dienblad wat in je koelkast past.
Schep een lepel van de amandel kokoscreme op de bodems en
strijk dit met de bolle kant van een lepeltje glad.
Snijd de bananen in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
Verdeel de bananenplakjes over de vulling Leg tussen de plakjes
banaan een paar bosbessen.

Verdeel het kruimeldeeg over het fruit.
Zet de tartelettes 30 min in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Plaats de tartelettes op de bakplaat en bak ze in circa 25 min mooi goudbruin en gaar.
Laat ze wat afkoelen voor je ze voorzichtig uit de bakringen drukt.
Bestuif met poedersuiker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.