tarte tatin met ananas en chilipeper

In het programma Donal’s Aziatische bak avonturen zag ik dit recept voorbijkomen en ik
was best nieuwsgierig naar deze smaakcombinatie.
Het zoete van de karamel de verse ananas op een kleverige bladerdeeg bodem met het pittige van de chilipeper.

Inmiddels ligt er hier weer een nieuwe verse ananas op de schaal.
Verslavend en bijzonder lekker dus.

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 1 verse ananas schoongemaakt en in plakken
  • 1 rode chilipeper fijngehakt
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 3 steranijs
  • 3 el cointreau
  • 75 gr boter,in blokjes gesneden

Verwarm de oven voor op 190 ° C.
Snijd een cirkel van het uit het bladerdeeg deeg wat iets groter is
dan het formaat van de pan.

Leg de bladerdeeg cirkel tot gebruik in de koelkast
Doe de suiker en steranijs in de koekenpan en laat de suiker zachtjes op middelhoog vuur smelten.
Roer niet in de pan anders krijg je suikerkristallen.
Als de suiker goudbruin is haal de pan dan van het vuur en verwijder voorzichtig de steranijs.
Leg de ananasringen op de bodem van de pan.
Strooi de fijngehakte chili over de ananas,
Giet de sinaasappellikeur erbij en voeg tenslotte de blokjes boter toe.
Prik het deeg helemaal in met een vork
Leg de bladerdeeg cirkel voorzichtig op de ananas en stop de randen in met behulp van een lepel
Bak de Tarte Tatin 20-25 minuten tot het deeg goudbruin is.
Haal het uit de oven en laat 5 minuten afkoelen
Plaats een bord (groter dan de pan) op de koekenpan en keer deze in een keer om.
Lauwwarm geserveerd het allerlekkerst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.