Deze gebakjes zijn gemaakt van luchtige biscuit,
met een heerlijke vulling van stracciatella-room
Leuk om eens maken in plaats van een taart
Varieer ook eens met banketbakkersroom,slagroom met vers fruit
Ingrediënten | voor 5 gebakjes |
Biscuit
- 4 eieren |op kamertemperatuur|
- snufje zout
- 2 zakjes vanillesuiker
- 100 gram fijne tafelsuiker
- 80 gram bloem
- 20 gram maizena
stracciatella room
- 400 ml slagroom + 3 eetlepels suiker
- 1 zakje slagroom versteviger |klop-fix|
- 100 gram pure chocolade
- poedersuiker |om te bestuiven|
- eventueel frambozen en muntblaadjes |voor decoratie|
Bereiding
Teken in totaal 5 cirkels van 12 cm Ø op bakpapier
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Splits de eieren
Klop het eiwit stijf met het snufje zout.
Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de suiker en vanillesuiker toe
Klop dan een voor een de eidooiers er doorheen.
Zeef de bloem en maizena boven het eiwit en spatel dit er voorzichtig door.
Verdeel het beslag over de getekende cirkels op het bakpapier.
Bak het biscuit 10 minuten in het midden van de oven.
Haal ze na het bakken gelijk uit de oven en leg ze op een nieuwe vel
bakpapier.
Vouw de biscuitcirkels dubbel waar je eerst een stukje opgerold aluminiumfolie tussen legt (dit voorkomt dat de twee lagen aan elkaar gaan kleven)
Laat de biscuitflapjes afkoelen.
Smelt de chocolade Au bain-marie
Giet een klein gedeelte van de gesmolten chocolade in een diepvrieszakje en knip er een puntje af.
Decoreer de biscuitflapjes met lijntjes chocolade.
en laat dit even drogen.
Klop de slagroom met de suiker en versteviger tot bijna stijf.
Meng met een spatel een deel van de slagroom door de gesmolten chocolade en dan de rest.
Zorg ervoor dat de chocolade wel wat is afgekoeld anders krijg je een chocoladepasta.
Vul een spuitzak met stervormig mondje en vul de biscuitflapjes met de chocoladeroom.
Bestrooi met poedersuiker en decoreer met frambozen en een muntblaadjes.
Bewaar het gebak in een luchtdichte taartdoos in de koelkast.