Leuk voor Halloween
Spooky zandkoekjes bakken en glazuren
Ingrediënten deeg
- 1 ei
- 250 gram bloem
- 125 gram zachte boter
- 100 gram witte basterdsuiker gezeefd
- 1 zakje vanillesuiker
Glazuur
Royal icing mix van Funcakes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C
Meng de bloem suiker vanillesuiker ei en de boter in een kom
Kneed alles goed tot een deeg en rol het deeg tot een bal
Verpak het deeg in vershoudfolie
en laat het deeg 30 minuten in de koelkast opstijven.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm
en steek er de koekjes uit
De uitgestoken koekjes op de bakplaat 10 minuten in de vriezer zetten.
Zo lopen de koekjes niet uit en behoudt het zijn vorm tijdens het bakken.
Bak de koekjes in 12-15 minuten gaar.
Laat de koekjes afkoelen voor je ze gaat glazuren.
Glazuren
De Royal icing mix van Funcakes
voor een knapperig glazuurlaagje op de koekjes.
Dit hoef je alleen te mixen met wat water.
en eventueel te kleuren met een voedingskleurstof.
De verhoudingen staan op de verpakking.
Maak eerst een dikkere glazuur om een randje te maken.
Gebruik hiervoor een spuitzak en knip daar
een piepklein puntje vanaf zodat je
een mooie dunne lijn kunt trekken langs de rand van het koekje.
Deze lijn zorgt ervoor dat het glazuur
niet van de koekjes afloopt.
Wanneer de koekjes een randje hebben
maak je de icing iets dunner met een theelepel water.
De dunnere icing gebruik je dan om het koekje op te vullen binnen de lijn.
Dit gaat prima met een wegwerp spuitzak,
waar je ook een klein puntje vanaf knipt.
Laat het glazuur een nacht uitharden.
De koekjes worden wel zacht door dat het glazuur
maar op laurasbakery.nl las ik de volgende tip
Zet de oven aan op 50 graden.
Plaats een bakplaat met de gedecoreerde koekjes in de oven
en laat de deur op een kiertje open staan.
Laat de koekjes nu een uur in de oven staan.
Het vocht trekt uit de koekjes,en zo worden ze weer lekker knapperig.
Die spookjes zien er heel leuk uit!
Ik hou er ook altijd van om lekker te bakken en decoreren aan de hand van therma’s! Mijn hoofd loopt dan over van de ideeën
Inderdaad bakken op thema is té leuk. We kunnen ons nog heerlijk uitleven in december.
Jazeker, daar ben ik nu ook al druk mee 🙂