Spinnenweb taart

halloweentaart met spinnenweb

Alhoewel wij niet zoveel met Halloween hebben is een taartje in dat thema wel erg leuk om te maken.
Ik koos voor een spinnenweb taart gevuld met chocoladeroom
afgesmeerd met een zwarte botercrème.Op het taartje zit een spinnenweb gemaakt van marshmallows.
En natuurlijk mag een spin gemaakt van marsepein niet ontbreken.

ingrediënten voor een taart van Ø ca. 20-22 cm

biscuit :

  • 250 gr mix voor biscuit (Funcakes)
  • 4 eieren (200 gr)
  • 25 ml water

chocoladeroom :

  • 125 gr pure chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 30 gr fijne kristalsuiker

botercrème :

  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram poedersuiker
  • zwarte voedingskleurstof

spinnenweb :

  • 50 gr witte marshmallows
  •  voor de spin : zwarte marsepein of fondant

bereiding biscuit:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C).
Meng de mix,eieren en het water en klop het op de hoogste snelheid 7-8 minuten.
Daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid mixen.
Vul een ingevette bakvorm tot 2/3 vol en bak de taart gaar in circa 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
Gebruik een satéprikker om te checken of de biscuit gaar is.
Laat de biscuit nog enkele minuten in de oven staan en los het dan op een rooster en laat de taart helemaal afkoelen.

bereiding botercrème
Mix de boter zacht
Zeef de poedersuiker en voeg deze in kleine beetjes toe
Mix zeker 10 minuten zodat je een mooie gladde luchtige botercrème hebt
Voeg de zwarte voedingskleurstof toe en mix het tot de kleur naar wens is.
Zet de botercrème tot gebruik koel weg

bereiding chocoladeroom:
Smelt de chocolade au bain-marie
Laat de gesmolten chocolade op het werkblad staan om op kamertemperatuur komen.
Klop de slagroom lobbig
Spatel eerst een beetje van de slagroom en dan de rest door de (inmiddels lauwe) gesmolten chocolade.

Snijd de biscuit in twee lagen en verspreid de chocoladeroom gelijkmatig over het biscuit.
Plaats het andere deel biscuit er weer netjes op.
Verdeel een klein deel van de botercrème over de bovenkant en zijkant van de taart en breng een gelijkmatige dunne laag aan.
Om de botercrème goed aan te brengen kun je het beste een paletmes of een deegschraper gebruiken.
Smeer vanaf de buitenkant naar het midden om het zo egaal mogelijk te krijgen
Zet de taart in de koelkast zodat de laag botercrème stevig wordt.
Breng een tweede laag botercrème aan zodat het biscuit helemaal is bedekt.
Zet opnieuw de taart in de koelkast en laat de taart goed stevig worden.

Wanneer de botercrème stevig is kun je de taart gaan decoreren met de marshmallows spinnenweb.
Smelt hiervoor de marshmallows in de magnetron ongeveer 30 seconden
Roer dan de zachte marshmallows met een spatel goed door
Zodra het niet meer te heet is kun je met je vingers er stukjes uithalen en trekken tot draden
Plaats dit dan al zigzaggend naar eigen inzicht over de zij- en bovenkant van de taart.
Decoreer de taart met een spin van marsepein of een plastic spin.
Een handige how-to spin maken vind je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.