Speculaascake met amandelspijs en Speculoos

Iets lekkers met speculaas bakken voor Sinterklaas avond
Bijvoorbeeld speculaascake
In ieder blokje zit een stukje amandelspijs en de bovenkant heeft een glazuur van speculoospasta. Jummie!
Deze cake is in ieder geval groot genoeg om er lekker veel van te snoepen.
Heerlijk met een kop chocolademelk

Ingrediënten voor een lage bakvorm van 38 x 26 cm

  • 3 eieren (M)
  • 150 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1 ½ tl speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 160 ml arachide of zonnebloemolie
  • 75 ml volle melk
  • 175 gr bloem
  • 16 gr bakpoeder
  • 250 gr amandelspijs
  • 1 eiwit
  • 1 tl citroenrasp
  • 2 flinke el speculoospasta
  • amandelschaafsel

Vet de bakvorm in met boter en bekleed de bodem met een stuk bakpapier.
Verwarm de oven voor op 175 graden ℃
Doe de eieren met de basterdsuiker,zout en speculaaskruiden in een kom en mix dit kort door elkaar.
Voeg dan de olie en de melk toe en mix weer kort alles door.
Spatel de bloem met het bakpoeder erdoor tot een mooi glad beslag.
Giet het beslag in de vorm.
Prak de amandelspijs met het eiwit en citroenrasp
tot een zacht mengsel en vorm daar kleine balletjes van.
Ongeveer de maat van een soepballetje circa 24 stuks
Verdeel de balletjes amandelspijs over het beslag
Bak de speculaascake in circa 25 minuten gaar .
Haal de cake uit de oven en laat deze op een rooster afkoelen.
Verwarm de speculoospasta in de magnetron en doe dit in een spuitzak.
Knip er een klein puntje vanaf en spuit hiermee kriskras lijnen over de cake.
Rooster het amandelschaafsel kort in een droge koekenpan en verdeel dit over
de speculoospasta.
Serveer de speculaascake in mooie vierkante blokjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.