speculaasbrokken

Speculaas is vrijwel zeker de meest bekende traditionele Sinterklaas lekkernij.
Met dit recept voor speculaasbrokken kom jij alvast in de stemming voor de feestmaanden. Ik maakte de iets minder harde variant.
Hiervoor gebruik ik 250 gr bloem en 250 gr Zeeuwse bloem.
Hou jij meer van de knapperige variant gebruik dan 500 gr Zeeuwse bloem.

Ingrediënten voor een hele grote speculaaskoek

  • 250 gr Zeeuwse bloem
  • 250 gr bloem
  • flinke snuf zout
  • 240 gr boter
  • rasp van een halve citroen
  • 275 gr bruine basterdsuiker
  • 2 tl baking soda
  • 60 ml yoghurt of karnemelk
  • 2 el speculaaskruiden
  • voor het bestrijken:1 los geklopt ei
  • voor garnering : geschaafde amandelen of halve blanke amandelen

Bereiding
Meng alle ingredienten samen tot een deeg,
Kneed het deeg niet langer dan nodig is.
Verpak het deeg in plastic huishoudfolie en laat het deeg een nacht rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160°C
Rol het deeg uit tot een lap met ronde hoeken van 1 cm dik.
Leg het deeg op een vel bakpapier
Bestrijk het deeg met los geklopt ei en
verdeel er de geschaafde amandelen over.
Bak de speculaas in circa 45 minuten gaar.
Laat de speculaaskoek na het bakken afkoelen totdat het is uitgehard
Breek de speculaaskoek in stukken en genieten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.