Zachte koekjes met speculaaskruiden en stukjes chocolade.
Afgesloten in een trommel zijn ze een paar dagen later nog steeds heerlijk
Ingrediënten
- 240 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram ongezouten roomboter, koud in blokjes
- 160 gram suiker
- 1 ei
- 2 eetlepels melk
- 2 1/2 theelepel speculaas kruiden
- 1/4 theelepel zout
- 100 gram fijngehakte bak-vaste chocolade
- geschaafde amandelen om de koekjes in te rollen
bereiding
Meng alle ingrediënten tot een soepel deeg (kneed als laatste de chocolade erdoor)
Draai balletjes van ongeveer 20 gram.
Rol de balletjes door de amandelen leg ze op een plaat of bord
Druk met de onderkant van een glas de koekjes iets plat.en zet ze 15 minuten in de vriezer
Bekleed de bakplaat met bakpapier.en plaats ze op de bakplaat,
Houd afstand tussen de koekjes want ze zullen nog rijzen.
Bak de koekjes in 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden tot de randen lichtbruin kleuren
Haal de koekjes uit de oven en leg ze neer op een rooster om af te koelen.