Deze taart met kwarkdeeg en zoete perziken
is makkelijk en ook nog eens snel gemaakt.
Heerlijk voor bij de thee of een brunch.
Vers gebakken het allerlekkerst.
ingrediënten (voor een springvorm van 26 cm)
- 1 blik perziken (850 ml)
- 125 gr jam (bv abrikozenjam)
- 150 gr magere kwark
- 6 el melk
- 6 el neutrale olie
- 75 gr witte basterdsuiker
- snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 300 gr bloem
- 1 zakje bakpoeder
extra nodig
- amandelschaafsel
- poedersuiker
- 3 el jam
Bereiding
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier
Laat de perziken uitlekken en dep ze droog.
Snijd de perziken in kleine blokjes.
Roer de jam door de blokjes perzik
Meng de olie,kwark,suiker,zout,melk,en vanillesuiker door elkaar.
Zeef er de bloem en bakpoeder boven en kneed alles kort door tot een samenhangend deeg.
Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 30 x 40 cm
Verdeel de perziken over het deeg maar laat 2 cm aan de randen vrij.
Rol het deeg op en snijd met een broodmes de deegrol in 14 plakken van 2 cm.
Leg de plakken plat en dicht tegen elkaar in de springvorm.
Bak de taart in het midden van de oven 30 minuten mooi goudbruin
Bestrijk de nog warme taart met jam en
bestrooi de taart met geroosterde amandelschaafsel en/of poedersuiker
Serveer de taart lauwwarm.
bron Het superdikke taartenboek 2