Sinterklaas tulbandcake

sinterklaas tulbandcake

Deze prachtige december tulbandcake
is bestrooid met geschaafde amandelen waardoor deze er extra bijzonder en feestelijk uitziet.
Er zitten kleine stukjes amandelspijs in
en de speculaaskruiden voegen net dat beetje extra toe.

Ingrediënten

  • 250 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 250 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 250 gr bloem + 1 el extra
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 el speculaaskruiden
  • 200 gr amandelspijs
  • paar el geschaafde amandelen

Verwarm de oven voor op 150 graden
Vet de tulbandvorm goed in met boter.
Strooi de geschaafde amandelen in de vorm
en bestuif de binnenkant met bloem

Meng in een kom de bloem,bakpoeder,zout en speculaaskruiden door elkaar.
Snijd de amandelspijs in plakken ,bestuif ze even met bloem tegen het plakken en snijd de plakken dan in hele kleine stukjes.

Mix de boter in circa 5 minuten met de suiker romig.
Mix er 1 voor 1 de eieren door.
Zeef het bloemmengsel en spatel dit in delen door het botermengsel
Roer er als laatste de stukjes amandelspijs door.

Verdeel het beslag gelijkmatig in de tulband cakevorm
Bak de cake in het midden van de oven in circa een uurtje gaar.
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.
laat de cake in de vorm voor een deel afkoelen
Keer de tulbandcake dan om op een rooster en laat deze helemaal afkoelen.

bron magazine Bakwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *