sinaasappel cheesecake gebakjes

Eigenlijk is deze bakvorm bedoeld voor het maken van financiers maar ik gebruikte het om deze kleine zelfbedachte cheesecake gebakjes te maken.
Ik koos voor een bodem van sloffendeeg met een cheesecake vulling op smaak gebracht met sinaasappel marmelade.

Ingrediënten sloffendeeg (voor een siliconen bakvorm van 12 x 7,9 x 2,9)

  • 300 gr patentbloem (ik gebruikte 150 gram patentbloem en 150 gram Zeeuwse bloem)
  • 115 gr witte basterdsuiker
  • 115 gr fijne kristalsuiker
  • 5 gr bakpoeder
  • snufje zout
  • 10 gr sinaasappel rasp
  • 210 gr zachte roomboter
  • 25 gr los geklopt ei

Voor de roomkaas vulling

  • 200 gram Monchou roomkaas (zacht en luchtig)
  • 100 ml slagroom
  • 3 el suiker
  • 4 el sinaasappel marmelade (Chivers)
  • gele voedingskleurstof
  • 5 eetlepels sinaasappelsap
  • 3 blaadjes gelatine

topping

  • 75 gram FunCakes Mix voor Enchanted Cream
  • 50 ml water
  • 50 ml melk
  • sinaappel (of citroenrasp) voor de garnering

Bereiding deeg
Meng voor het deeg de bloem,suiker,bakpoeder,sinaassappel rasp en zout in een kom.
Meng de zachte boter erdoor en daarna het ei.
Kneed alles kort door tot een samenhangend deeg.
Niet langer doorkneden dan nodig anders wordt het deeg taai.
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het deeg 30 min rusten.
Verwarm de oven voor op 180 graden

Vorm van het deeg 12 rolletjes van á 30 gram
Leg in iedere holte een rolletje deeg en druk het deeg plat
Bak de bodems in circa 20-25 minuten gaar en tot de randen lichtbruin van kleur zijn.
Laat ze in de vorm helemaal afkoelen.

bereiding roomkaas vulling
Klop de slagroom met de suiker stijf
Mix in een andere kom de roomkaas samen met de marmelade los
Spatel de slagroom erdoor.
Voeg enkele druppels gele kleurstof toe en roer tot alles goed is vermengd.
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een kom met koud water
Verwarm het sap of water (niet laten koken) en los hier de blaadjes gelatine in op.
Laat de gelatine heel even afkoelen en giet dit in een straaltje al roerend door het roomkaas mengsel.
Vul de holtes overvol met de roomkaas
Met een spatel in een vloeiende beweging het overtollige eraf strijken.
Zet ze een uurtje in de vriezer.
Als ze zijn bevroren kun je ze zonder schade uit de vormpjes halen.
Houd de gebakjes aan het koekgedeelte vast en plaats ze op een platte schaal.
De gebakjes hebben 30 minuten nodig om weer te ontdooien

Bereiding topping
Mix de Mix voor Enchanted Cream met de melk en water 3 minuten op de hoogste stand.
Vul een spuitzak met de crème en garneer hiermee de gebakjes.
Bestrooi de toefjes crème met citroen of sinaasappel rasp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.