Deze favoriete taart, Schwarzwälder kirsch bakte ik voor de verjaardag van mijn Lief.
Een taart bestaande uit een chocoladebiscuit ,kersen slagroom en natuurlijk kirsch
De Funcake mix voor biscuit kun je natuurlijk vervangen
voor je eigen recept voor een chocoladebiscuit
Ingrediënten chocoladebiscuit (voor een bakvorm van 22 cm)
- 350 gr mix voor chocoladebiscuit
- 4 eieren
- 80 ml water
voor de siroop
- 10 cl water
- 100 gr kristalsuiker
- 10 cl kirsch
taartvulling
- 1 pot kersen (500 gr)
- 1 el maïzena
- 300 ml slagroom
- 1 zakje slagroomversteviger
- 2 el kirsch
chocolade ganache
- 100 gr pure chocolade
- 100 ml slagroom
Garnering
- chocoladevlokken
- slagroom
- verse kersen of chocolade
- cacao
Bereiding biscuit
Vet de bakvorm (24cm) in met boter en
bekleed de bodem als met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de FunCakes mix voor Choco Biscuit, eieren en het water en
mix het beslag op de hoogste snelheid in 7-8 minuten luchtig.
Mix dan nog 2 minuten op lage snelheid
Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak de taart in 30 minuten gaar.
Als de taart is afgekoeld het biscuit drie keer horizontaal door.
Ganache
Doe de slagroom in een pannetje en breng dit aan de kook.
Doe de grof gehakte chocolade in een kom en giet daar de hete room op
Roer dit tot de chocolade is gesmolten en laat de ganache afkoelen (niet in de koelkast)
Siroop
Om ook het biscuit meer smaak van de kirsch te geven
wordt deze na het bakken ingekwast met de kirschsiroop.
Deze siroop maak je heel simpel zelf.
Doe hiervoor de suiker en het water in een pannetje en kook dit tot
de suiker is opgelost.
Laat dit afkoelen en roer er dan de kirsch door.
Zet apart tot gebruik.
Kersen vulling
Meet 100 ml van de kersenvocht af en doe dit in een pannetje
Neem 2 el van de kersensap en roer er de maizena door tot een glad papje.
Breng de 100 ml sap aan de kook en voeg dan het maïzena papje toe.
Kook dit nog een minuut door tot het sap mooi gebonden is
Roer er voorzichtig de kersen en 2 el kirsch door.
Laat de kersenvulling afkoelen.
Klop de slagroom met de suiker en slagroomversteviger stijf.
Bestrijk met een kwastje de chocoladebiscuit met de siroop en
verdeel dan wat kersen op de biscuit laag.
Schep daar wat slagroom op.
Plaats hierop de andere biscuit en herhaal dit nogmaals.
Bestrijk de zijkant en bovenkant van de taart met chocolade ganache.
Druk voorzichtig de chocoladevlokken rondom in de ganache.
Bestuif de bovenkant met wat cacao en garneer met toefjes slagroom
.