schwarzwalder kirsch taart

chocoladetaart met kersen

Vogels hadden de kersenboom in mijn tuin tot de allerlaatste kers helemaal leeg gesnoept.
Nadat ik deze teleursteling had verwerkt kwam er evengoed nog een zalige Schwarzwalder kirsch taart op tafel.
Deze taart bestaat uit een luchtige chocoladebiscuit met ertussen een vulling van stevige slagroom en kersen
voor de zijkant van de taart gebruikte ik pure chocoladevlokken.

ingrediënten chocolade biscuit

  • 7 eieren (m) gesplitst
  • 135 gr bloem
  • 15 gr cacao
  • 2 x 90 gr fijne kristalsuiker
  • 90 gr boter (gesmolten)

ingrediënten vulling

  • 350 gr verse kersen ontpit
  • 6 el kirsch
  • 5 blaadjes gelatine
  • 500 ml slagroom
  • 1 zakje klop-fix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el kristalsuiker

verder nodig:

  • chocoladevlokken
  • slagroom voor garnering
  • 12 mooie verse kersen
  • 3 el kersenjam

Vet de bakvorm (24cm) in met boter en
bekleed zowel de bodem als zijkant met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de eiwitten met 90 gr kristalsuiker stijf.
Zet een vuurvaste schaal op een pan met kokend water
Doe de eidooiers met 90 gr suiker in de schaal
en klop het mengsel dik en lobbig.

Smelt de boter en laat de gesmolten boter wat afkoelen.
Zeef de helft van de bloem en cacao boven de kom met de lobbige eidooiers
spatel een deel van het eiwit erdoor .
Voeg de rest van het bloemmengsel toe en spatel rustig in delen de rest van de eiwitten erdoor.
Giet de gesmolten erbij en spatel ook dit erdoor tot alles goed is vermengd.
Giet het beslag in de vorm en prik de grote luchtbellen met een sateprikker kapot.
Bak het biscuit in circa 30 minuten gaar.
Keer het biscuit op een rooster en verwijder het het bakpapier.
Laat het biscuit helemaal alkoelen.

Ontpit en halveer de kersen
Houd 12 mooie kersen met steeltje apart voor garnering

Week de blaadjes gelatine in een kom met koud water.
Klop de slagroom met suiker en kirsch stijf en voeg al mixend de klop-fix toe.
Smelt de geweekte gelatine met aanhangend vocht in een steelpan
en meng dit door de slagroom.

Snijd de chocolade biscuit in twee gelijke lagen.
Bestrijk de bodem met wat kersenjam (optioneel) en
schep een deel van de slagroom over de jamlaag
Verdeel de gehalveerde kersen over de slagroom en
plaats de andere biscuitlaag er bovenop
Druk tegen de zijkant van de taart de chocoladevlokken
Gebruik eventueel wat kersenjam om de vlokken te laten plakken.
Garneer de bovenkant van de taart met toefjes slagroom en kersen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.