Bladerdeeg
Warme krokante saucijzenbroodjes Het is zo makkelijk om ze zelf te maken
Vul ze met een gekruid gehakt,bladerdeeg dichtvouwen en hup de oven in.
Maar…als je tijd over hebt dan is het leuker is het om ze iets anders dicht te vouwen. gewoon omdat het er zo mooi uitziet. Nee,zeker niet ingewikkeld maar een kwestie van even de tijd er voor nemen.De stap voor stap foto’s en beschrijving staan hieronder.
Werkwijze
Stap 1 – Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien en bloem je werkblad in.
Markeer (niet doorsnijden ) met een mesje
in het midden een verticale baan van 4 cm.
Snijd aan de buitenzijdes strookjes tot aan de verticale streep.
Deze zijn ook 4 cm per zijde.
Stap 2 – Snijd van alle vier de hoekjes 1 strookje af,
zo houd je een flapje aan beide uiteindes over die je naar binnen vouwt.
Bedoeld om de vulling aan boven en onderzijde in je bladerdeeg te houden.
Leg je vulling in het midden op de verticale strook.
Stap 3 – Sla het reepje aan de bovenkant naar binnen
en ga dan verder met de reepjes aan de buitenzijde.
Doe dit om en om..
dus links een reepje over de vulling leggen
en een rechter reepje over de linker leggen.
dan beginnen met links over rechts enzovoort enzovoort
Maak steeds het eerste reepje wat je naar binnen vouwt
aan de bovenkant nat met een beetje water
zodat de reepjes blijven plakken.
Stap 4 – Onderzijde naar binnen vouwen
en de twee laatste reepjes daar overheen vouwen.
Kwast de saucijzenbroodjes in met los geklopt ei
en bestrooi ze met sesamzaadjes
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
en bak ze in 15-20 goudbruin.