Ruby vijgen

In mijn voorraad stond nog een doosje gedroogde vijgen en daarmee maakte ik een weckpotje Rubyvijgen
Leuk om weg te geven Heerlijk voor bij een kaasplankje
een vleesgerecht of bij een panna cotta dessert.

ingredienten

  • 250 gr gedroogde vijgen
  • 400 ml Ruby port
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 1 el bloemenhoning

Het steeltje van de vijgen kun je naar wens voordat je ze gaat koken eraf snijden ik liet ze eraan zitten.
Doe de port en vijgen in een pannetje en breng het aan de kook
Doe er de laurier honing kaneelstokje steranijs en de sinaasappelrasp bij.
Laat dit op laag vuur 15 minuten zachtjes inkoken.
Laat het afkoelen en haal de vijgen eruit.
Bewaar de vijgen in een gesteriliseerd weckpotje en serveer ze op kamertemperatuur.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.