Deze gevulde eieren zijn superleuk om met de Pasen of een verjaardag te serveren.
Ik kwam het recept tegen in de magazine Boodschappen.
Het roze kleurtje komt door de kleurstof van rode bieten.
Met de vulling voor gevulde eieren kun je eindeloos variëren en aanpassen naar eigen smaak.
- 8 eieren
- 500 gr gekookte bietjes
- 50 ml rijstazijn
- 4 el kristalsuiker
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 6 el mayonaise
- 2 tl mosterd
- 2 tl paprikapoeder
- 4 plakjes bacon
- lente-ui of peterselie voor garnering
Kook de eieren in circa 8 minuten hard.
Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.
Leg de eieren naast elkaar in een diep bord of schaal
Pureer de bieten met samen met de rijstazijn,suiker en water.
Schep de bietenpuree over de eieren zodat ze volledig bedekt zijn.
Laat afgedekt minimaal 6 uur marineren in de koelkast.
Bak de bacon krokant in hete koekenpan zonder boter.
Laat de bacon afkoelen en snijd ze in kleine reepjes
Haal de eieren uit de bietenpuree en dep ze droog met keukenpapier.
Halveer de eieren en schep de dooiers eruit.
Doe de dooiers met de ui mayonaise mosterd,paprikapoeder in de
hakmolen en meng het door elkaar.
Schep de vulling in een spuitzak en vul ieder halve ei met wat vulling.
Garneer ze met een reepje bacon en een ringetje bosui