rondo’s met hazelnootspijs en aardbeienroom

In dit geval zou je na het bakken van de koek al kunnen stoppen met het recept want ook zonder de aardbeienroom zijn ze al zalig.
Maar ik maakte er een soort van rondo 2.0 van door een vulling van hazelnootspijs en een luchtige aardbeienroom te gebruiken.

Ik gebruikte 9 hoge bakringen van 8,5 cm doorsnede.
met een originele sloffenring kun je er twee bakken van 24 cm

voor de rondo’s (slof bodems)

  • 125 gr bloem
  • 125 gr Zeeuwse bloem
  • 180 gr boter
  • 1/4 tl zout
  • 100 gr kristalsuiker
  • 80 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • rasp van een halve citroen

voor de aardbeienroom

  • 200 gr verse aardbeien
  • 75 gr suiker
  • 2 eidooiers
  • 3 el maizena
  • 200 ml slagroom

voor de hazelnootspijs

  • 100 gr hazelnoten
  • rasp van een halve citroen
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 ei

garnering

  • verse aardbeien
  • slagroom optioneel
  • poedersuiker
  • fijn gehakte hazelnoten

bereiding aardbeienmousse

Maak de aardbeien schoon en snijd ze in grove stukken
Pureer de aardbeien maar doe dit niet te fijn,het is juist lekker om nog stukjes aardbeien in de mousse te hebben.
Meng in een schaaltje de dooiers maizena en suiker door elkaar en zet dit even apart.
Doe de aardbeienpuree in een pannetje en breng dit al roeren aan de kook .
Zodra de puree kookt haal je het van het vuur
Giet de helft van de puree bij het maizena mengsel en roer dit met een garde glad.
Giet het terug in het pannetje en verwarm dit al roerend tot het is ingedikt.
Giet het mengsel in een kom en leg er een velletje huishoudplastic, op.
Laat dit helemaal afkoelen

bereiding hazelnootspijs

Doe de suiker en hazelnoten en citroenrasp in de hakmolen
en maal dit tot een pasta.
Klop het ei los en draai dit er ook door tot een je smeuige spijs hebt
Doe de spijs in een spuitzak en zet apart tot gebruik.

bereiding rondo (sloffenbodem)

Zeef boven een kom de patent en Zeeuwse bloem
Voeg de boter,suiker,basterdsuiker,eidooier citroenrasp en zout toe en kneed alles tot een samenhangend deeg.
Kneed niet langer dan echt nodig is anders wordt de koek taai.
Laat het deeg een uur verpakt in plastic huishoudfolie een uur koelen.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de bakringen in met boter

Rol het gekoelde deeg tot 1,5 cm dikte uit op een met bloem bestoven werkblad.
Steek met de bakringen de cirkels uit het deeg
Leg de ronde plakken deeg op een bakplaat met bakpapier.
Knip een punt van de spuitzak en spuit op iedere deegplak een cirkel van hazelnootspijs,
houd hierbij 1 cm van de randen van het deeg vrij.
Plaats dan om elke plak met de spijs een bakring.
Bak de rondo’s in het midden van de oven in circa 25 minuten mooi goudbruin en gaar
Haal de bakringen na het bakken eraf en laat afkoelen.

Klop de slagroom stijf
Voeg de aardbeienmengsel door de stijfgeklopte slagroom en meng het goed door elkaar.
Doe de aardbeienroom in een spuitzak met een grof spuitmondje en
spuit op de afgekoelde rondo’s een toef aardbeienroom
Garneer met verse aardbeien en fijn gehakte hazelnoten en bestuif met poedersuiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.