Ricotta

Ricotta

Omdat ik voor een taart verse ricotta nodig had vond ik t wel leuk om dit zelf een s te maken. Verser dan dit wordt het niet. Romige en een heerlijke zachte ricotta. Yummie!! Met onderstaande hoeveelheden had ik een opbrengst van 500 gr ricotta.


Verse ricotta kun je ook een paar dagen van te voren maken en afgesloten in een bakje in de koelkast bewaren.
Ricotta over ? Ook lekker met verse kruiden erdoor op een geroosterde broodje of door de pastasaus

  • 2 liter volle melk
  • 500 ml slagroom
  • 90 ml verse citroensap
  • snufje zout

Doe de melk met de slagroom en een snuf zout in een pan.
Verwarm dit tot een temperatuur van 85 graden.
Zet dan het vuur uit en roer er de citroensap door.
Doe de deksel op de pan en laat het 25 minuten staan.
Zet een vergiet in spoelbak en leg er een schone theedoek of kaasdoek in.
Schenk het melkmengsel in de theedoek en laat het uitlekken.
Pak de punten van de doek bij elkaar en bind dit dicht met een stukje touw.
hang het boven een pan bijvoorbeeld aan de keukenkraan en laat het verder uitlekken.
Knijp de doek niet handmatig uit want dan heb je kans dat de ricotta te droog wordt.
Controleer de structuur na 30 minuten en als deze prima is is je ricotta klaar voor gebruik.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.