Red Velvet cake met mascarpone en frambozen

Als fluweel zo zacht is deze Red velvet cake
Dit keer de snelle versie red velvet met de bakmix van Duncan Hines
en met een super makkelijke vulling van gezoete mascarpone met frambozenpuree

Ingrediënten | voor een bakvorm 22 cm Ø |

  • 1 pak mix Duncan Hines Red Velvet
  • 3 grote eieren
  • 80 ml plantaardige olie | Reddy Zoete keuken|
  • 310 ml water
  • 150 gram crème fraîche
  • 80 gram poedersuiker
  • 1/2 vanille stokje of vanille smaakstof
  • 500 gram mascarpone
  • 200 gram frambozen + paar extra voor garnering
  • slagroom voor garnering

Bereiding

Klop de eieren los in een schaaltje
Doe de mix samen met het water en olie en eieren in de kom van de keukenmachine
Mix dit 2 minuten tot een glad beslag
Vet een bakvorm in bekleed de bodem met bakpapier
Giet het beslag in de vorm.
Bak de cake in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar
Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm
Haal de cake uit de vorm en laat het dan helemaal afkoelen op een rooster.
Maak intussen de vulling
Meng de crème fraîche met de poedersuiker en vanillemerg.
Voeg de mascarpone toe en mix dit kort door.
1/3 deel hiervan overscheppen in een schaaltje (dit gebruik je als vulling tussen de twee lagen cake)
Prak de frambozen grof en meng ze door het andere deel van de crème.
Snijd de cake horizontaal door het midden.
Besmeer 1 laag met de 1/3 van de mascarpone en plaats daar de andere cakelaag weer op.
Besmeer de boven en zijkant van de taart met de frambozen-mascarpone.
Laat de taart in de koelkast opstijven.
Decoreer de taart met toefjes slagroom en verse frambozen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.