red velvet aardbeien-pistachetaart

Deze week is het dubbel feest want we vieren hier twee verjaardagen.
Onze jongste zoon zijn 15de verjaardag en mijn (nog net geen 50ste) verjaardag
Ik koos voor een red velvet cake met twee verschillende vullingen.
Een aardbeienyoghurt en een pistache kwarkvulling.
Voor de pistachevulling maakte ik al eerder de pasta het recept ervan vind je hier.

Ingrediënten red velvet cake (voor een bakvorm van 22-24 cm Ø )

  • 250 g bloem
  • 1/2 tl zout
  • 5 gr bakpoeder
  • 15 gr cacao
  • 260 ml karnemelk
  • 15 gr rode kleurstof
  • 3 eieren
  • 260 gr kristalsuiker
  • 16 gr vanillesuiker
  • 130 ml zonnebloemolie
  • 5 g baking soda
  • 1 tl witte azijn

Ingrediënten voor de aardbeien vulling

  • 300 gr verse aardbeien + een paar extra voor garnering
  • 150 gr aardbeienyoghurt (zonder stukjes)
  • 50 gr suiker (ik liet dit achterwege)
  • 5 blaadjes gelatine
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker

Ingrediënten voor de pistache vulling

  • 250 gr volle kwark
  • 100 gr zoete pistache-pasta
  • 3 blaadjes gelatine
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker

Vet een bakvorm van Ø 22-24cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 175 ℃

Zeef en meng de bloem zout bakpoeder en cacao door elkaar.
Meng in een kommetje de karnemelk met de rode kleurstof.
Klop de eieren suiker en vanillesuiker ruim 5 minuten tot een luchtige witte crème.
Voeg de zonnebloemolie toe aan het eimengsel en mix het even door.
Voeg dan de karnemelk en het bloemmengsel toe.
Doe dit in kleine beetjes om en om tot alles goed is vermengd
Meng de baking soda met de azijn en roer dit door het beslag.
Giet het beslag in de vorm en bak de cake in circa 30-35 minuten gaar.
Haal de cake uit de oven zet de vorm op een taartrooster en laat het helemaal afkoelen.

bereiding aardbeienvulling

Pureer de aardbeien en meng dit door de yoghurt.
Week de blaadjes gelatine minimaal 5 minuten in een ruime kom met koud water.
Klop de slagroom met de vanillesuiker (en eventueel 50 gr kristalsuiker) lobbig.
Verwarm een scheutje vocht bv een rode vruchtensap in een steelpannetje en voeg de blaadjes gelatine toe.
Roer tot de gelatine is opgelost- Let op laat het niet koken –

Giet al roerend de opgeloste gelatine door de yoghurt-aardbeien mengsel
Spatel tot slot de slagroom erdoor.

Snijd de taart horizontaal door in 3 lagen.
Plaats de ring van de springvorm op een plat bord of taartplateau
Leg een cakelaag in de vorm en verdeel hierover de aardbeienvulling
Zet dit even in de koelkast.

Bereiding pistache vulling
Meng in een kom de kwark met de pistachepasta door elkaar
(Gebruik je een ongezoete pistachepasta,
roer er dan ook ook twee eetlepels witte basterdsuiker door)
Week de blaadjes gelatine minimaal 5 minuten in een kom met koud water
Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig.
Doe de geweekte blaadjes gelatine met aanhangend vocht in een steelpannetje en verwarm
dit tot de gelatine is opgelost.- Let op laat het niet koken –
Giet de opgeloste gelatine al roerend in een dun straaltje bij de kwark-pistachemengsel.
Spatel tot slot de slagroom erdoor.

Plaats de  tweede red velvet cakelaag in de vorm en
verdeel hierover de pistachevulling.
Zet de taart in de koelkast.
Zodra de vulling stevig aanvoelt kun je ook de derde cakelaag op de vulling plaatsen.
Dek de bovenkant af met plastic huishoudfolie en laat het een nacht in de koelkast opstijven.

Verwijder de taartring en garneer de taart naar wens
met bijvoorbeeld toefjes slagroom aardbeien en/of geroosterde pistache nootjes

2 thoughts on “red velvet aardbeien-pistachetaart

  1. Hmmmm ik heb voor allebei de verjaardagen een stukje gegeten , dan maar geen toetje vanavond! Heerlijk gebak je proeft goed de verschillende smaken en naar mijn smaak gelukkig niet te zoet

Laat een antwoord achter aan Zoete Uurtjes Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.