Pompoentaart met chocola cointreau en walnoten
Deze combinatie maakt de pompoentaart echt zo onweerstaanbaar lekker.
De taart is het allerlekkerst als je ze nog 1 dag laat staan .
Ingrediënten voor een springvorm van 24 cm
- 300 gram pompoen (in blokjes)
- 100 gram pure chocolade
- 3 eieren
- 180 gram bloem of volkorenmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- snuf zout
- rasp van 1 sinaasappel
- 4 el honing
- 1 el cointreau
- 180 gram zachte boter
Garnering
- 2 eetlepels pijnboompitten of walnoten
- 2 eetlepels rietsuiker
- poedersuiker
Bereiding
Stoof de blokjes pompoen in een laagje water beetgaar
Giet de blokjes pompoen af en laat ze in een vergiet goed uitlekken
Pureer de pompoenvruchtvlees fijn en druk het vocht in een zeef eruit.
Rasp de chocolade fijn.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vet de bodem en de rand van een springvorm in met boter
en bekleed de bodem met bakpapier.
Meng in een kom het meel,
bakpoeder,kaneel,zout,sinaasappelrasp en chocolade.
Mix de eidooiers honing en cointreau in 3 minuten tot een luchtige creme
Mix de zachte boter door de pompoen en meng dit door de eidooier mengsel
Spatel afwisselend het meelmengsel en het eiwit erdoor.
Vul de vorm met het beslag en strijk glad.
Strooi er de pijnboompitten en suiker over.
Bak de pompoentaart op de een na onderste richel in de oven
in 30-35 goudbruin en gaar.
Bestuif de nog warme taart met wat poedersuiker.
De taart is nog lekkerder als je ze nog 1 dag laat staan .
Bron Het gouden pompoenenboek