pompoenbrood

Je kunt er in deze tijd niet meer omheen.
De winkels liggen vol met pompoenen.
Ik gebruik ze vooral in een ovenschotel maar ook de pompoenpuree gaat door de pannenkoeken beslag.
Dit keer kocht ik een flespompoen super makkelijk want deze hoef je niet te schillen.
Ik had al een recept gezien waar pompoen werd gebruikt zoals in een bananenbrood
Kwestie van alles mengen en hup de oven in.
In het beslag kun je je eigen kruidenmengsel gebruiken bijvoorbeeld pompoenkruiden (pumpkinspices)
maar dit kun je ook vervangen voor speculaaskruiden / gingerbread spices

Ik maakte een dubbele portie zodat ik een hele flespompoen gelijk op kon maken.
Dus onderstaande hoeveelheden zijn voor 2 pompoenbroden.
Je kunt ze eenmaal afgekoeld goed verpakt ook invriezen.

Ingrediënten voor 2 cakevormen van 24cm

  • 420 gr tarwebloem
  • 2 tl bakingsoda
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 3 tl pumpkin spices
  • 320 ml zonnebloemolie
  • 4 eieren (L)
  • 1 flespompoen (600 gr)
  • 500 gr kristalsuiker

Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven)
Kook de blokjes pompoen in wat water gaar en pureer ze met de staafmixer tot een puree.
Laat de pompoenpuree afkoelen tot lauw
Meng in een ruime kom de droge ingredienten (bloem bakpoeder baking soda en de pompoenkruiden) door elkaar.
Mix kort in een andere kom de olie eieren suiker en de pompoenpuree door elkaar.
Spatel dan het bloemmengsel door de pompoenpuree mengsel tot een beslag
Vet de twee bakvormen in en bekleed ze naar wens nog met bakpapier.
Verdeel het beslag over de twee vormen en bak ze in circa 45 min gaar
op een rooster in het midden van de oven gaar.
Test met een prikker of de pompoenbrood gaar is.
Laat de pompoenbrood afkoelen voor je deze in plakken snijd.

bron recept Tesco magazine

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.