pompoen kaneelcakejes

pompoen kaneel cakejes

Door twee gebakken mini tulbandjes op elkaar te plaatsen
maak je deze pompoenvormpjes zoals op de foto.
Het wat kruidige cakebeslag is gemaakt van amandelmeel en kaneel.
Een oranje glazuur over de pompoencakejes en een steeltje gemaakt
van marsepein maken het helemaal af.

ingredienten voor 8 stuks (16 enkele)

  • 125 gr boter
  • 175 gr fijne kristalsuiker
  • 60 gr bloem
  • 125 gr amandelmeel
  • snuf zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 3 eieren M
  • rasp van 1 citroen
  • stukje marsepein voor de steeltjes + 1 el cacao
  • 100 gr poedersuiker + oranje kleurstof
  • jam naar keus

Bereiding
Smelt de boter en laat de boter wat afkoelen.
Doe de gesmolten boter in een kom en roer er met een garde
de suiker doorheen.
Meng de overige ingredienten erdoor.
Stop met mengen zodra het een beslag is.

Zet de siliconen tulbandvormpjes klaar en verwarm de oven voor op 200 graden.
Naar wens kun je de vormpjes nog invetten met bakspray.
vul de vormpjes tot de helft met beslag circa 25 gr per vormpje.
Maak ze niet te vol dit voorkomt namelijk dat je ze later moet bijsnijden.
Bak ze in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar ,
Laat ze op een rooster afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormpjes.
Bestrijk de onderkant allemaal met jam en plak twee delen op elkaar.
Druk ze voorzichtig aan.

Zeef de poedersuiker en meng er een eetlepel water door.
Roer met de garde tot een mooi glazuur,
Voeg wanneer nodig een theelepel water toe.
en breng het glazuur op kleur.

Giet het glazuur over de cakejes en laat ze even staan zodat het glazuur kan uitharden.
Vorm intussen van de marsepein de steeltjes
Je kunt er eventueel wat cacao door kneden voor de kleur.
Plaats tot slot de steeltjes in de holtes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.