pistache ijs

Voor wie van pistache houdt wordt vast erg blij van een pistache roomijsje.
De pistachenootjes krijgen nog veel meer smaak wanneer je ze even 5 minuten
in je oven roostert.

Ingrediënten voor ongeveer 1 liter ijs

  • 100 gr geroosterde pistachenoten + wat extra voor garnering
  • 50 gr fijne kristalsuiker
  • 500 ml volle melk
  • 300 ml slagroom
  • 2 eidooiers
  • 75 gr fijne kristalsuiker

bereiding pistachepasta
Maal de geroosterde pistachenoten samen met de 50 gr suiker fijn in de hakmolen.
Maal net zo lang tot je een smeuige fijne pasta hebt.

Doe de melk en de slagroom in een pannetje en verwarm dit tot net onder het kookpunt.
Klop intussen de eidooiers met de suiker lichtgeel en romig.
Haal de pan met de hete melkroom mengsel van het vuur en voeg een scheutje
bij de eidooiermengsel
Blijf roeren en voeg er steeds een beetje meer melkroom bij.
Doe alles terug in het pannetje en breng het tegen de kook aan.
Laat het mengsel licht binden
Haal het pannetje van het vuur en laat het in een bak koud water afkoelen.
Meng wanneer het is afgekoeld er de pistachepasta doorheen.
Draai het dan met de ijsmachine tot ijs.
Bij mij duurt dat circa 30 minuten.
Bewaar het ijs in een afgesloten plastic bak.
Garneer het ijs met hele pistachenootjes

Posted in Ijs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.