pistache-ijs

Met zoveel keuzes aan smaken aan ijs probeer ik eerst de favoriete smaken die wij hier meestal kiezen bij een ijssalon
Dus het lijstje met smaak inspiratie is nog heel lang.
Dit ijs was al op voor ik er een foto van had gemaakt.
Maar bij deze toch het recept met een andere foto want ook deze is ook voor herhaling vatbaar

ingredienten pistachepasta

  • 75 gr pistachenoten ongezouten
  • 40 gr suiker
  • snufje zout
  • snufje kardemompoeder

overige ingredienten

  • 600 ml volle melk
  • 250 slagroom
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • 3 eidooiers

Doe de ingredienten voor de pistachepasta in de blender
en maal het helemaal fijn.

Verwarm de melk samen met de suiker,slagroom en roer er de pistachepasta door.
Klop de eidooiers met 50 gr suiker schuimig.
Zodra de melk tegen het kookpunt is voeg je al roerend
een beetje van de hete melk bij het dooiermengsel.
Giet alles bij elkaar terug in het pannetje en
laat dit 8 minuten al roerend op een laag vuurtje staan zonder dat je het laat koken.
Laat de pistache custard helemaal afkoelen.
Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er volgens
de gebruiksaanwijzing ijs van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.