pandan cake

Een heerlijk geurende sponscake
Opvallend door zijn felgroene kleur
Pandan is een tropische plant,
De vanille van het oosten


Zowel de geur als de smaak herken je waarschijnlijk wel van pandanrijst
In deze sponscake word dit extra versterkt met de pandan pasta

ingredienten voor een chiffon vorm van 26 cm

  • 60 gr pandan bladeren
  • 90 gr kokoscrème (van een blok)
  • 140 ml kokend water
  • 1 tl pandan pasta
  • 184 gr bloem
  • 26 gr maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 6 eidooiers
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 100 ml zonnebloem of maisolie
  • snuf zout
  • 6 eiwitten
  • kwart tl cream of tartar
  • 100 gr witte basterdsuiker

Knip de pandan bladeren in stukken en doe ze samen met de
santen en kokend water in de hakmolen.
Maal het mengsel glad en laat dit 5 min zo staan.
Giet het mengsel door een zeef zodat je alle resten van het blad eruit is.
Roer er een theelepel van de pandan pasta door.
Zet apart tot gebruik.

Klop met een garde de eidooiers met de 100 gr basterdsuiker
tot een lichte gele crème.
Klop tot de suiker is opgelost en giet er dan de olie bij.
Klop de olie er kort door.

Giet de pandan-santen mengsel bij de dooier mengsel
en meng alles goed door elkaar.
Zeef de bloem,maizena en bakpoeder meerdere malen
en spatel dit er ook doorheen.

Mix de eiwitten enkele minuten tot het schuimt
Voeg dan de cream of tartar toe en beetje bij beetje de witte basterdsuiker.
Mix door tot je stijve pieken hebt.
Dit duurt circa 7-8 minuten

Spatel de stijf geklopte eiwitten in 4 delen door de pandan-mengsel.
Doe dit voorzichtig en zorgvuldig tot alles goed is vermengd.

Giet het beslag in de niet ingevette chiffon vorm.
Tik de chiffon vorm tweemaal op het werkblad en
roer met een lange satéprikker door het beslag
Bak de cake op de onderste richel in de oven 55 minuten op 160°C gaar.
Zet de cakevorm ondersteboven op een rekje
en laat het 30 minuten afkoelen voordat je het uit de vorm haalt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.