paddenstoel meringues

paddenstoel meringues

Deze meringue paddenstoelen zijn erg leuk om je herfsttaart
mee te versieren of als eetbare decoratie bij een dessert
Het ziet er misschien moeilijk uit maar dat valt reuze mee.
Ze zijn gemaakt van opgeklopte eiwitten en suiker, is licht, luchtig en lekker.

  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 120 gr fijne kristalsuiker
  • 0,25 tl cream of tartar
  • beetje cacao of kaneel voor het bestuiven
  • 50 gr pure chocolade


Maak de mengkom en garde vetvrij.
Doe dit bijvoorbeeld door een schijfje citroen
door de mengkom en langs de garde te halen.

Verwarm de oven voor op 100 graden elektrisch 100°C (hetelucht 100°C).
en leg alvast een vel bakpapier op de bakplaat.

Splits de 2 eieren .
De dooiers heb je voor dit recept niet nodig
Doe de eiwitten in een kom
Klop de eiwitten schuimig en voeg dan de cream of tartar toe.
Mix door tot het eiwit gaat glansen .
Voeg dan steeds beetje bij beetje het suiker erbij.
Mix circa 10 minuten door tot het eiwit stijve pieken vormt
Controleer dit door de garde omhoog te zetten,
het eiwit zal dan in pieken blijven staan.

Doe het eiwit in een spuitzak
Spuit de steeltjes niet al te perfect zodat je een speels effect krijgt.
Spuit de hoedjes als rondjes die je iets hoogte geeft.
Druk de piekjes van de hoedjes plat met een natte vinger.
Bestuif de hoedjes met cacao of kaneel.
Bak de meringues in circa 85 minuten gaar.
Richtlijn is tot je ze er makkelijk en zonder dat ze nog plakken
aan het bakpapier er vanaf kunt halen.
Zet de oven uit en laat ze in de dichte oven afkoelen.
Ik bakte ze in avond en liet ze er de hele nacht in staan.
Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie
neem een steeltje en knip het piekje eraf
Maak met een theelepel op de onderkant van het hoedje
een rondje van chocolade en plak de steeltje daarop vast.
Leg ze zo nodig nog even ondersteboven tot de chocolade is uitgehard.
Geniet van je mooie herfstcreatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.